Opstarten na de zomervakantie


De vakantieperiode is voor velen van ons weer achter de rug. De kinderen gaan weer naar school, en de meeste volwassenen gaan weer aan het werk. Dit kan in de eerste weken best intensief zijn, voor jong en oud!
Waar we in de vakantie heerlijk ontspannen konden bewegen, moeten wij nu weer wat vaker op de klok kijken en in een bepaalde ritme leven. Dit kan je soms het gevoel geven dat je ‘geleefd’ wordt.

 

Om je opweg te helpen en relaxed te starten na je vakantie (of weer relaxed te worden als de start toch iets te druk is geweest...) hebben we een aantal tips en adviezen voor je op een rijtje gezet.
 

Zes tips om rustig op te starten na je vakantie.

 

 1. Een goede nachtrust. Laat naar bed, lekker uitslapen… Na de vakantie is dat weer voorbij. Maar let op dat je wel weer optijd je bed in gaat. Een goede nachtrust zorgt voor een ontspannen lichaam en een uitgerust hoofd.
  Wil je tips over goed slapen? Lees ze in dit blog.
 2. Sta op tijd op. Het lijkt een goed idee om nog even wat langer in je bed te blijven liggen. Maar meestal zorgt het voor meer stress, omdat je in kortere tijd daarna je zelf probeert klaar te maken om de dag te beginnen.
   
 3. Beweeg: Neem in de ochtend kort de tijd om je lichaam klaar te maken voor de dag. Het draaien van je romp, handen (polsen) en voeten (enkels) kunnen er al voor zorgen dat je startklaar en met energie je dag in kan gaan. 
 4. Blijf ook overdag in beweging: Blijf in beweging. Doe een lunchwandeling, neem vaker de trap, doe staand je telefoongesprek of meeting.
 5. Goede werkplek: Heb je zittend werk? Dan is het goed om weer eens naar je werkplek te kijken. Is je stoel op de juiste hoogte, en is hij afgesteld op de hoogte van je bureau? Is je laptop of computer zo geplaatst dat je nog voldoende beenruimte hebt? Hier kun je uitleg vinden over een juiste werkplek.
 6. Ontspan eerst bij thuiskomst: Moet je na een (drukke) werkdag thuis nog voor de kinderen zorgen en het eten koken? Neem een moment om eerst even lekker met elkaar te stoeien. En hoe fijn is het als de kinderen kunnen meehelpen met het koken of het dekken van de tafel. Dit is ook gewoon goed voor de motoriek van de kinderen. En het zorgt ervoor dat de kinderen zich verantwoordelijk gaan voelen en zich zelfstandig kunnen bewegen in het huishouden. Maak met je kinderen een duidelijk schema wie wanneer en met wat helpt. Dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is.


  Uiteraard staan wij voor je klaar om je te helpen mocht je problemen hebben met slapen of teveel spanningen hebben.
  En natuurlijk helpen we je ook graag van nek/schouder, hoofdpijn, bekkenpijn of rugklachten af.

   

  Ken je iemand in je omgeving (of heb je zelf klachten) van nek/schouder of rug/bekkenklachten of spanningsklachten attendeer ze dan op onze praktijk (en ons gratis Ebook!).


  Wij helpen je graag! 

  Voel, doe, leer en beweeg wijzer!


  Vriendelijke groeten,
   

  Yildiz, Ranjeeta, Barbara, Bart, Elise en Esmeralda

  Beweegwijzer Oefentherapie