Bekkenpijn


Door de pijn heen ontspannen.
Een van de lastigste dingen als je pijn hebt is dat je ‘moet’ leren door de pijn heen te ontspannen. Met pijn verkramp je je spieren en worden de klachten alleen maar erger. Bij bekkenpijn tijdens de zwangerschap lijkt dit wel extra te gebeuren. Veel vrouwen met bekkenpijn worden ook bang van de pijn en gaan daardoor -onbewust- meer spieren aanspannen om hun lichaam te ontzien met als gevolg meer pijn….


Stefanie
De eerste keer dat Stefanie bij mij kwam was ze 18 weken zwanger en had ze wel veel pijn maar leek het niet heel veel heftiger als bij anderen. Meestal helpen mijn tips en adviezen al voldoende om de week erna veel minder klachten te hebben. Maar toen Stefanie de 2e keer binnenkwam kon ze amper lopen.  De klachten waren die week steeds erger geworden en haar man had haar bij alles moeten helpen. Het had haar die dag 15 minuten gekost om uit bed te komen. Door de manier van bewegen zag ik dat er heel veel spanning in haar lichaam zat. Het was dus mijn taak om haar te leren ontspannen en door de pijn heen te bewegen, zodat de juist gemaakt spierspanning haar kon helpen haar bekken te stabiliseren. 
Het moment waarop ze van de behandeltafel moest komen was heel heftig voor Stefanie, dat herinner ik mij nog heel goed. Maar ik moest het haar zelf laten doen zodat ze wist hoe ze haar spieren en lichaam in moest zetten om zich bijvoorbeeld om te draaien om uit bed te komen. Dit was erg pijnlijk maar lukte wel in 1 minuut. Tegenover de 15 pijnlijke minuten die ze die ochtend had gehad…. 
Ook voor mij was dat moment heel lastig, want ik moest vertrouwen op mijn expertise en ervaring om het haar zelf te laten doen terwijl ze echt heel veel pijn had. Als zorgverlener wil je dan het liefste helpen, maar daar had ze niets van geleerd.

De week erna bleek dat mijn de behandeling succes had gehad. Ze had veel minder pijn en kon weer alleen haar bed uitkomen. 

Loop niet te lang door met pijnklachten. Dat is zonde en belemmerd je tijdens je zwangerschap.
Onze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van bekkenklachten tijdens de zwangerschap.
 

Wij helpen je graag!


Voel, Doe, Leer en beweeg wijzer!
​

Ken je misshien iemand met fysieke klachten die wij van dienst kunnen zijn? Vertel ze dan over ons. 

Stefanie heeft behoorlijk heftige bekkenklachten gehad. Ik heb altijd tegen haar gezegd dat ze een boek moest gaan schrijven. Dit is ze nu gaan doen in een blog. Het voorval dat ik beschrijf heeft zij ook beschreven en dat kun je hier  op haar blog (www.bekkenblog.nl) lezen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in*
Captcha
Velden met een * zijn verplicht!