Kun jij goed zien?


Een bril moet ervoor zorgen dat je beter ziet, uiteraard.
Maar je wilt ook dat je bril er leuk uitziet en dat hij past bij je gezicht.
 

Maar als je de juiste bril hebt  dan wil je vooral dat hij lekker zit.
Hij moet niet langzaam naar beneden zakken op je neus. Hij moet niet scheef gaan zitten, hij moet niet te ver van je ogen afstaan, hij moet niet te laag staan, je moet er geen hoofdpijn van krijgen…..

Twee en een half jaar geleden kon ik ineens mijn lenzen niet meer in….en toen moest ik dus mijn bril gaan dragen. Maar  die zat nog helemaal niet lekker. Hoofdpijn, irritatie op mijn neus, irritatie achter mijn oren, hij gleed steeds naar beneden op mijn neus... Van alles heb ik gehad., gek werd ik ervan.

Elke keer weer terug naar de brillenzaak, net even meer dit, net even meer dat. Toen eindelijk een meneer met enorme bibberhanden mijn bril wel goed op mijn hoofd kreeg! Zo, dat is toch even fijn!

Binnenkort moet ik weer eens terug (omdat een van mijn kinderen mijn bril weer eens van mijn hoofd heeft getikt) en ik hoop maar dat deze meneer er nog werkt…
 

5 Tips waar je als brildrager op kunt letten.
1.    Zorg dat je goed door je bril kunt kijken. Kies een montuur waarbij de bovenrand ter hoogte van/net  onder je wenkbrauwen zit. Als je montuur te laag zit moet je je hoofd omhoog gaan doen om er toch goed doorheen te kijken met meer nekspanning en hoofdpijn tot gevolg.
2.    Zorg dat je bril niet té strak om je oren zit.
3.    Zorg dat je bril niet té strak tegen je hoofd aan zit.
4.    Zorg dat je bril niet steeds op je neus naar benden glijdt. Dit zorgt ervoor dat je de stand van je hoofd gaat veranderen om toch goed door het glas te kunnen kijken. Dit kan meer spanning in de nekspieren geven met hoofdpijn tot gevolg.
5.    Houd je glazen goed schoon, dit kijkt prettiger. Wij hebben nu thuis een nanovezel doekje  en die maakt de bril écht schoon. En dat kijkt zo fijn!  

Vrijdag 29 mei heeft Saton optiek Katwijk een opendag. Een onderdeel van deze dag is een juiste houding achter een beeldscherm als je een bril draagt. Van 13.30 - 14.30 en 17.00-18.00 ben ik aanwezig om naar je houding te kijken als je achter een beeldscherm zit.
 

Heb je vragen over je houding mail ons dan of plaats je vraag hieronder.
 

Ken je iemand in je omgeving (of heb jezelf klachten) met nek/schouder of rugklachten attendeer ze dan op onze praktijk.

 
Wij helpen je graag!

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in*
Captcha
Velden met een * zijn verplicht!