10 tips voor een ontspannen vakantie

 

De laatste schoolweek is alweer aangebroken en dat betekend dat de vakantie eraan komt!
Heerlijk! 

Ook wij zullen er even tussenuit gaan, maar niet tegelijk dus de praktijk blijft gewoon open.
Wellicht zijn we af en toe minder bereikbaar maar we nemen altijd binnen 1-2 dagen contact met je op.

Uiteraard wil je ook op vakantie dat je lichaam ontspannen is en dat je goed slaapt.

Daarom onze tips voor je op een rijtje.
 

10 tips voor een ontspannen lichaam op vakantie

1. Met de auto, bus of vliegtuig op reis: Zorg voor een goede zit. Neem dus eventueel een kussentje mee in de auto, bus of vliegtuig. Er bestaan opblaasbare kussentjes die heel goed werken om de juiste steun in je rug te hebben. (bijv. pocket pillow)

2. Beweeg voldoende tijdens je bus/auto reis. Beweeg je schouders, je armen, je handen, je benen, je voeten, je tenen. Kantel je bekken van voor naar achter om ook je onderrug te ontspannen.

3. Gebruik je rustpauzes om grote bewegingen te maken. Lekker met de armen rondzwaaien, kniebuigen maken of knieheffingen, tikkertje spelen met de kinderen.

4. Reis je met het vliegtuig zorg dan dat je veel beweegt met je voeten en benen. Trek bijvoorbeeld afwisselend je tenen en hielen op. Maar beweeg ook je schouders, armen en nek en handen en vingers. Als je opstaat strek je dan extra uit. 

5. Drink voldoende! (Zeker in het vliegtuig). Wees niet bang dat je vaak moet plassen. Juist als je weinig drinkt komen er stoffen vrij in je blaas waardoor je meer moet plassen....

6. Heb je last van je rug of bekken neem dan een inflatable matje mee. Dit zorgt ervoor dat je zelfs op een slecht matras goed kunt liggen en slapen.

7. Oordopjes! Zeker als je snel afgeleid bent door de geluiden om je heen is dit een must. 

8. Om te slapen moet je ontspannen. Lig je niet lekker in je bed dan wordt je onrustig, gespannen en kom je minder goed in slaap. Zorg dus dat je prettig ligt en doe een ontspanningsoefening om helemaal ontspannen te worden en lekker in slaap te vallen

9. Is je matras veel te hard, leg er dan een deken/dekbed o.i.d. op. Hoeslaken erover heen en je ligt een stuk prettiger.

10. Rek en strek je flink uit 's ochtends. Gewoon doen wat er in je opkomt. Je lichaam geeft vaak zelf aan wat er nodig is.


Wat zijn jouw tips? Wat doe jij om je vakantie ontspannen te laten zijn?

Fijne vakantie!!
 

Voel, Doe, Leer en beweeg wijzer!

​

Ken je misshien iemand met fysieke klachten die wij van dienst kunnen zijn? Vertel ze dan over ons.

Wij helpen je graag!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in*
Captcha
Velden met een * zijn verplicht!