Oefentherapie

18-01-2016 - Ingmar Rietdijk


We hebben je hulp nodig…
Al 75 jaar is oefentherapie een van de belangrijkste therapieën voor het voorkomen en genezen van lichamelijke klachten. De oprichtster Marie Cesar heeft eerst de opleiding Oefentherapie Mensendieck gevolgd maar omdat ze over bepaalde onderdelen een andere visie had is ze haar eigen opleiding gestart.
 

Het verschil tussen Oefentherapie Cesar en Oefentherapie Mensendieck is door de ontwikkelingen binnen het vak verdwenen. Om die reden noemen wij ons liever oefentherapeuten. Dit is onder andere ook de reden waarom wij onze praktijknaam hebben veranderd van “Cesartherapie Katwijk” naar “Beweegwijzer Oefentherapie”.
 

Het vak oefentherapie bestaat dus al bijna een eeuw.
De heilgymnast/masseur, zoals de fysiotherapeut vroeger werd genoemd, bestaat weliswaar iets langer, maar is een wezenlijk ander beroep dan oefentherapie. We worden wel eens gekscherend "broertjes" genoemd. Hoe leuk zou het zijn als we in plaats van het "kleine" broertje, de "grote" broer kunnen worden!
 

En daar vragen we jouw hulp bij. 
Om de oefentherapie en onze praktijk meer bekendheid te geven willen we je vragen om ons als "Oefentherapeut" naar buiten te brengen in plaats van "de Fysio". Veel mensen kennen ons al en hebben met veel succes behandelingen gekregen van de oefentherapeut en weten dus direct waar je het over hebt! 
 

Als je de volgende keer een afspraak bij ons maakt, schrijf dan in je agenda “Oefentherapie” en als iemand je vraagt waar je bent of heen moet, dan zeg je “naar de Oefentherapeut”. 
Zo kun jij ons helpen meer naamsbekendheid te krijgen.
Simpel toch?! En je helpt ons er enorm mee!

Hoe meer mensen ons kennen hoe meer mensen we kunnen helpen met ons prachtige vak: Oefentherapie!

Ken je misschien iemand met fysieke klachten die wij van dienst kunnen zijn?
Vertel ze dan alsjeblieft over ons. Wij helpen graag!

Vriendelijke groeten,

Team Beweegwijzer Oefentherapie

Voel, Doe, Leer en beweeg wijzer!

​ 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in*
Captcha
Velden met een * zijn verplicht!