Clientervaringen

 

Anouk (33):

De oefeningen die ik gekregen heb, werkten! Hierdoor had ik de laatste weken voor mijn bevalling geen last meer van mijn bekken en rug. Je krijgt gerichte oefeningen en de therapeut neemt de tijd om naar je te luisteren. Vooral dat laatste vond ik erg prettig.
Welke woorden zou jij gebruiken om onze therapie te beschrijven?: Grote betrokkenheid, de cliënt en zijn/haar klachten worden serieus genomen. Er wordt goed en gericht gekeken naar de klachten en hoe deze te verhelpen. Wat zijn jouw grootste inzichten mbt jouw klachten?: Vooral dat ik rust moet nemen, wanneer ik teveel doordraaf en teveel gedaan heb. En dat dit heel belangrijk is en ook werkt.


Esther (28):

Bij beweegwijzer oefentherapie wordt je probleem niet tijdelijk verholpen maar wordt er gewerkt aan houding en balans zodat het probleem verdwijnt!! Ik heb geleerd dat mijn houding heel belangrijk is. Een goede houding heeft bij mij de (hoofdpijn)klachten al flink verminderd. Maar daarbij had ik ook veel last van spanning door andere factoren. En het was heel fijn dat ook daar een luisterend oor voor was en tips om ook daar de juiste 'houding' in te vinden. Grenzen stellen, rust nemen en goed op mezelf letten! Het totaal plaatje is aangepakt en het was hard werken maar ik merk dat het nu een ritme is geworden waarbij ik echt nog wel eens in mijn valkuilen stap. Maar op zo'n moment merk ik ook dat ik mezelf meteen corrigeer. Ik heb veel geleerd en mijn klachten zijn (op een enkele uitzondering na) weg! Bedankt!!
 

Ada (59):

Ik kwam met heel veel pijn in mijn heup. Yildiz luisterde goed naar mijn klachten en speelde daar gelijk op in met de juiste oefeningen. Ik ben nu helemaal pijnvrij en weet goed waar ik op moet letten tijdens mijn werk. Ik ben erg tevreden en voor mij was de therapie heel anders als bij de fysio.


Jolanda (25):

Na jarenlange hoofd en nekpijnen heb ik nu nergens meer last van! Ik heb geleerd mijn houding te veranderen. Ook hoe ik op mijn werk de dingen anders kan doen kwam duidelijk aan bod. Ik vond Yildiz betrokken  en duidelijke uitleg geven en het was prettig dat we bij elke afspraak herhaalde wat we de keer ervoor hadden doorgenomen. Ik raad oefentherapie Cesar aan iedereen aan!
 

Monique (43):

Totaal gespannen en met veel pijn in het bekken kwam ik bij Yildiz terecht. Eerst heb ik geleerd om mijn bekken te kunnen ontspannen waardoor de pijn al een stuk minder werd. Daarna de reflexen in mijn spieren in mijn onderbuik opgezocht (die was ik onbewust al een tijdje kwijt) Zo leerde ik weer spieren te gebruiken en te trainen, die juist zo belangrijk zijn om het bekken en ook de rug te ontlasten. Door deze oefeningen ging ik al steeds beter lopen en kwam mijn kracht weer een beetje terug. Daarnaast heeft het mij ook geholpen inzicht te krijgen in mijn energiepeil. Als je potje op is raak je steeds verder uitgeput. Werken, kinderen, huishouden etc. dat moest toch allemaal doorgaan! Maar als het niet gaat moet er toch een stapje terug worden gedaan, Zo leerde ik van Yildiz om me daar vanaf te zetten, me meer op mezelf te richtten en mijn potje dus niet helemaal op te maken en daardoor kreeg ik al snel juist veel meer energie. Het gaat nu echt een heel stuk beter met mij, ik voel me weer goed! Yildiz, bedankt voor je goede begeleiding, je hebt me echt enorm geholpen. Groeten Monique

Janneke (29):

Ik dacht dat pijn bij de laatste weken van de zwangerschap hoorde. Hierdoor heb ik niets met mijn bekkenklachten gedaan. Na de bevalling had ik hierdoor oa incontinentie klachten. Op mijn dieptepunt, dacht ik dat het nooit meer goed zou komen, dat bleek niet waar. Ik had vrij snel na de start van de therapie, mijn blaas weer onder controle. Het grootste inzicht is, dat het allemaal voorkomen had kunnen worden. Pijn hoort niet bij een zwangerschap. 

 

Mevrouw H. (65):

Wat ik heel fijn vond aan de therapie is dat je inzicht krijgt in je bewegings(rug)problemen. waardoor je meer gemotiveerd bent om goed te gaan bewegen. Mijn grootste inzicht is dat ik op tijd moet stoppen met bijv. in de tuin werken, om te voorkomen dat ik klachten krijg en dat ik weer helemaal opnieuw moet beginnen. Yildiz had daar een tekening bij waardoor ik meteen het probleem herkende.

 

Andre 

Hoe verhoudt onze therapie zich tot andere therapieën?:     Heel goed, vaak genoeg fysio gehad, ziekenhuisbezoek bij een chirurg gehad en die met van alles aan kwamen zetten, behalve de oplossing. Bij jullie serieus geluistert naar de klacht, en de oorzaak gezocht. Niet domweg zoals bij fysio maar wat oefeningen gegeven. En absoluut het bezoeken van de werkplek! Hier is denk voor veel personen heel veel te verbeteren!  Ik weet nu wat ik moet / kan doen om de klachten sterk te laten verminderen en om ze hopelijk eindelijk te laten verdwijnen. 
Hoe zou jij onze therapie omschrijven?: Duidelijk, ogen openend omtrent de juiste lichaamshouding, wat dus al heel veel doet.
 

Corina (29):

"Mijn ervaring met Beweegwijzer Oefentherapie...

Ik kwam bij Yildiz terecht voor bekkenbodem therapie. Ik had last van constante aandrang maar had geen blaasontsteking.

Eenmaal bij Yildiz gaf ze me uitleg over hoe ik moet zitten tijdens het plassen,hoe ik echt mijn blaas leeg kan plassen en wat ik moet doen als ik weer aandrang heb vlak na het plassen. 

Al met al, anders zitten, ademen en vooral niet naar de wc gaan.... 

Ik was uitermate sceptisch maar dacht wel 'vooruit ik probeer het, baat het niet dan schaad het niet' en ik stond versteld! Het werkte!!! Ongelofelijk!!!

De volgende keer wilde ik Yildiz haast te pletter knuffelen en haar bedanken maar ik hield me in ;) . Tja verdere therapie was niet nodig voor mijn blaas dus vroeg Yildiz of ze me ergens anders mee kon helpen... sceptisch als ik was vertelde ik wel dat ik heel erg veel hoofdpijn heb. Gemiddeld 4 keer per week maar ik verwachte helemaal niets van Yildiz. Ik was hier al jaren mee bezig en niets hielp. Geen Fysio, geen acupunctuur, geen homeopathie, geen arts of chiropractor kon voor verlichting zorgen. Geloof het of niet, Yildiz heeft voor mijn eigen kleine persoonlijke wonder gezorgd. De houding van mijn hoofd was bepalend. Wat oefeningen om wat spieren sterker te maken waarvan ik niet wist dat ik ze had. Wat stretchen en zie daar het resultaat. Van 4 keer per week hoofdpijn naar eens in de 2 of 3 weken!

Yildiz is mijn held!  Alles draait om aandacht, bewustzijn en balans en precies daarvoor gaat Yildiz zorgen!

Bedankt Yildiz!."

Stefanie (28):

"Ik ben bij Yildiz terecht gekomen in verband met mijn bekken instabiliteit. Ik was ongeveer 16 weken zwanger toen ik op een ochtend wakker werd en geen stap meer kon verzetten van de pijn. Ik heb contact opgenomen met Yildiz en kon gelukkig snel terecht. Yildiz heeft me eerst oefeningen geleerd waarmee ik mijn bekken weer kon laten ontspannen met als gevolg dat de pijn daardoor minder werd. Het ging steeds beter. Op een gegeven moment kon ik mijn spieren weer trainen op de hometrainer en kon ik ook weer fietsen! Hierdoor werd mijn bewegingsvrijheid weer een stuk groter. Hierdoor ging ik me mentaal ook beter voelen en ik merkte dat dit ook weer effect had op mijn bekkenklachten. Regelmatig kwam ik bij Yildiz om de oefeningen uit te breiden en ter controle. Ik heb veel geleerd van de behandelingen bij Yildiz en het heeft mijn zwangerschap een stuk aangenamer laten verlopen. Nu na de bevalling zijn we nog hard aan het trainen om mijn spieren weer heel sterk te maken. Ik wil als tip meegeven: doe alle oefeningen trouw! Ook als je denkt dat je er geen tijd voor hebt,  maak er tijd voor en blijf in beweging! En ontspan en rust goed uit... Hoe moeilijk dat ook is... dank je wel Yildiz!"
 

Linda

Tijdens mijn zwagerschap van mijn dochtertje Faye, ruim anderhalf jaar geleden, had ik last van bekkenistabiliteit. Ingmar heeft me destijds (voorzien van een flinke dosis humor) veel inzichten gegeven, over hoe ik me beter kon bewegen. Dit pas ik in mijn dagelijks leven nog veel toe. Ik ben hem erg dankbaar en hoop dat jullie in de toekoms nog veel mensen mogen ondersteunen en van hun klachten af mogen helpen."

Pieter (17):

Ik heb een houding aangeleerd waardoor ik bijna tot geen last meer heb van m'n rug wat ik voor de therapie wel had. Nu kan ik gewoon weer de dingen doen zonder dat ik last van mijn rug heb

Eline(21)

"Door mijn opleiding in de zorg kom ik veel met verschillende houdingen in aanraking. Dat merkte ik ook  in mijn lichaam. Mijn zwakke punten zijn mijn nek en schouders en die deden steeds vaker pijn tijdens mijn stages. Bij Beweegwijzer Oefentherapie leerde ik waardoor het komt dat die pijn ontstaat  en hoe  ik dat kan veranderen, namelijk door mijn houding aan te passen. Alle situaties waarin het mis  ging  kan ik inbrengen. Samen bedenken we dan een plan hoe ik dit beter aan kan pakken in de  praktijk. Ik  leer zowel ontspanningsoefeningen om de pijn af te laten zakken als versterkende  oefeningen om mijn  rug en schouders sterker te maken. Door deze combinatie heb ik steeds minder  last van pijn en kan ik  met nog meer plezier mijn werk doen."