Werkwijze

Hoe werken wij?
 
Tijdens de eerste behandeling noteren we eerst jouw gegevens. 
Daarna willen we veel van je weten: Bijvoorbeeld: waar zitten je klachten? Wanneer heb je meer last, wanneer heb je minder last? Wat doe je in het dagelijkse leven. Wat zou je graag willen leren en weer willen kunnen? Met deze en vele andere vragen krijgen wij een beeld van jouw klachten en hoe je ermee omgaat en waar we vooral aan moeten gaan werken tijdens de therapie.
 
Daarna volgt het onderzoek. Dit gebeurt meestal in ondergoed (als je dit echt niet wilt dan mag je uiteraard je kleding aanhouden). We kijken dan hoe je staat en zit. Waar zit bij jou de overbelasting, welke spieren zijn te kort, welke spieren zijn te gespannen. We doen verschillende testen. Zo komen we erachter wat er bij jou gebeurt waardoor je klachten hebt.
 
Tussendoor en ook na het onderzoek leggen we je uit wat onze conclusie is. Waar de klachten vandaan komen en waar we aan gaan werken. We stellen een plan op en vaak geven we je dan een eerste tip mee voor thuis.
 
Behandeling
 
Het is afhankelijk van jouw klachten waar we mee starten. Maar altijd zit er een opbouw in de therapie die we je aanbieden. Je krijgt om te beginnen oefeningen om direct zelf wat aan de pijnklachten te kunnen doen. Het veranderen van je houding en het aanleren van het gebruik van de juiste spieren gaat niet zomaar. Dat is vaak best lastig. Daarom maken we gebruik van het motorisch leerproces. We leren je in stapjes wat jij moet leren en als het goed gaat maken we het steeds iets lastiger. Het uiteindelijke doel is dat het geleerde wordt geïntegreerd in jouw houdings- en bewegingsgedrag. Dat het geleerde automatisch goed gaat zonder dat je er nog heel hard over na moet denken.
 
En ja, dat lukt bij alle mensen en alle leeftijden!
Dat is ons vak. Jou begeleiden in het leren je lichaam zo optimaal mogelijk te gebruiken en je klachten de baas te worden.
 

Voel, Doe, Leer en beweeg wijzer!
 

Als je vragen hebt wat wij voor jou kunnen betekenen mail of bel ons dan of vul ons online formulier in.