Yildiz van der Zijden

Toen mijn decaan mij vroeg “en wat wil jij gaan doen na je HAVO” wist ik heel precies dat ik mensen wilde gaan helpen met hun revalidatie. Maar ik wilde geen fysiotherapeut worden want daar waren er al zoveel van. Tijdens de open dag van de opleiding Oefentherapie Cesar werd me heel duidelijk: Dit wil ik! Met heel veel plezier studeerde ik en liep ik mijn stages. En altijd weer kreeg ik als feedback dat het zo duidelijk was dat ik mijn patiënten ècht iets wilde leren, en dat ik goed wist uit te zoeken waar de klachten nou eigenlijk vandaan kwamen.

In 1997 studeerde ik af en mocht ik eindelijk zelf aan de slag. Tot op de dag van vandaag, dus al 25 jaar, doe ik dat met heel erg veel plezier. En doordat ik zelf ‘gezegend’ ben met een lijf dat nogal eens kuren vertoond, heb ik heel wat persoonlijke ervaring opgedaan in het verhelpen van fysieke klachten. Dat maakt ook dat mijn begeleiding soms verder gaat omdat ik weet wat je kunt bereiken met een sterk lichaam dat in balans is.

Mijn specialisaties liggen in het behandelen van nek-, schouder, hoofdpijn en migraine klachten. Spanningsklachten zoals bijvoorbeeld hyperventilatie. En als Bekkenoefentherapeut begeleid ik je bij problemen van incontinentie en verzakkingsklachten en bij rug- en bekkenpijn. Daarnaast heb ik ook veel nascholing gedaan over chronische pijn.
Ik ben 15 jaar geregistreerd Bekkenoefentherapeut en daarmee gespecialiseerd in het behandelen van bekkenpijn en bekkenbodemproblemen.
Naast het werken in de praktijk ben ik online zeer actief met mijn online bekkenbodemprogramma jouwbekkentherapeut.nl  Een online plek waar je laagdrempelig maar profesioneel hulp kunt vinden bij urineverlies of verzakkingsklachten. Inmiddels heb ik daar 1000e vrouwen succesvol kunnen helpen.
Ik ben getrouwd met Ivo en wij hebben twee kinderen, een zoon van 14 jaar en een dochter van 12 jaar.
 

 

Ranjeeta Debi Tewari

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Barbara Katuin

Van kinds af aan ben ik zorgzaam geweest, ik wilde iedereen   helpen waar ik maar kon. Als iemand verdrietig was, of zich   bezeerd had wilde ik die persoon beter maken.
Door de jaren heen heb ik verschillende sportblessures gehad (al   dan niet van volleybal, dat ik nog steeds met veel plezier beoefen) en kwam ik op die manier in aanraking met fysiotherapie.
Fysiotherapie lag in mijn ogen in het verlengde van wat ik wilde doen: mensen van hun klachten af helpen. Maar na 1 jaar fysiotherapie gestudeerd te hebben kreeg ik niet de voldoening die ik zo graag wilde. Ik miste iets.

Iemand attendeerde mij toen op de opleiding Oefentherapie Mensendieck.
Daar kon ik mijzelf veel beter in vinden!
Vanaf de start van de opleiding heb mijn plekje gevonden binnen deze manier van werken.

De manier van kijken naar het lichaam, en het samenwerken met de cliënt om van de klachten af te komen is wat mij het meeste aanspreekt.

In 2020 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck.
Mijn specialisaties zijn: Bekkenklachten, lage rugklachten, nek- en schouderklachten, RSI/CANS, Medical Taping (kinesio taping), en valpreventie.

 

 

Bart Duivenvoorden

Van kleins af aan, ben ik altijd met sport en bewegen bezig geweest. Net als bijna alle kinderen wilde ik professioneel sporter worden, in mijn geval basketballer. Uiteindelijk heb ik hier 1 jaar een klein beetje aan mogen ruiken, maar de echte top bleek toch net iets te hoog gegrepen. Nadat ik met mijn vorige studie (Politieke Wetenschappen) was gestopt, omwille van de basketball en omdat ik mijn toekomstbeeld op een stoffig kantoor niet zo erg zag zitten, stond ik voor een keuze…
 

Ik wilde graag iets doen in de sport of de gezondheidszorg, waarbij ik mensen zou kunnen ondersteunen bij het bewegen of het in beweging komen. Na een aantal opleidingen te hebben bezocht, was ik er al snel uit en koos ik voor de opleiding Oefentherapie Mensendieck. Het aanpakken van het probleem op zowel lichamelijk als gedragsmatig gebied, waarbij je dit samen doet met de cliënt spreekt mij enorm aan.
 

Na mijn bacheloropleiding Oefentherapie, ben ik in 2021 begonnen met de post-HBO Kinderoefentherapie. Op dit moment heb ik vier basisscholen (Katwijk 3x, Den Haag 1x), waar ik wekelijks langs ga om kinderen met fijn- en grof motorische problemen te ondersteunen. Daarnaast geef ik nog les op de opleiding voor Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam.
 

Bij Beweegwijzer zal ik mij naast het behandelen van kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand, ook bezig gaan houden met het behandelen van (jong)volwassenen. Mijn specialisaties zijn lage rugklachten, nek- en schouderklachten, RSI/CANS, enkel- en knieklachten en sportgerelateerde klachten.
 

Ondanks dat ik mijn jongensdroom niet helemaal heb kunnen realiseren, speel ik nog steeds met veel passie basketbal. Mijn liefde voor bewegen neem ik mee in mijn werk. Samen met de cliënt ga ik op zoek naar wat voor hem/haar haalbaar is binnen het bewegen (met of zonder klachten), want een leven lang bewegen dat gun ik iedereen!

 

Esmeralda Peschier

Al 30 jaar (ik ben in 1992 afgestudeerd) ben ik met veel plezier aan het werk als oefentherapeut. Ik hou me graag bezig met hoe mensen zich bewegen. Mensen die ik behandel hebben meestal al lange tijd klachten. Ik vind het een uitdaging om samen met de patiënt/cliënt te achterhalen wat de oorzaak van de klachten is en hoe we deze klachten kunnen verminderen. Of het nu lichamelijke klachten zijn die te maken hebben met verkeerd bewegen of verkeerd spiergebruik, gebrek aan ontspanning een probleem vormt of weer pijnvrij bewegen na een zwangerschap lastig is. Ik ga samen kijken met de patiënt/cliënt wat de oplossing zal zijn voor herstel. Ik ben tevens gecertificeerd bekkentherapeut, gecertificeerd stress- en ontspanningstherapeut en ik ben aangesloten bij Netwerk Chronisch Pijn

Mijn speerpunten binnen de praktijk zijn: bekkenklachten, lage rugklachten, nek- en schouderklachten, scolioseproblematiek, stressmanagement, chronisch pijn en hyperventilatieIk ben getrouwd met Leon en wij hebben 2 zonen van 18 en 16 jaar en een dochter van 14 jaar.

 

Elise Kramer