Yildiz van der Zijden

Toen mijn decaan mij vroeg “en wat wil jij gaan doen na je HAVO” wist ik heel precies dat ik mensen wilde gaan helpen met hun revalidatie. Maar ik wilde geen fysiotherapeut worden want daar waren er al zoveel van. Tijdens de open dag van de opleiding Oefentherapie Cesar werd me heel duidelijk: Dit wil ik! Met heel veel plezier studeerde ik en liep ik mijn stages. En altijd weer kreeg ik als feedback dat het zo duidelijk was dat ik mijn patiënten ècht iets wilde leren, en dat ik goed wist uit te zoeken waar de klachten nou eigenlijk vandaan kwamen.

In 1997 studeerde ik af en mocht ik eindelijk zelf aan de slag. Tot op de dag van vandaag doe ik dat met heel erg veel plezier. En doordat ik zelf ‘gezegend’ ben met een lijf dat nogal eens kuren vertoond, heb ik heel wat persoonlijke ervaring opgedaan in het verhelpen van fysieke klachten. Dat maakt ook dat mijn begeleiding soms verder gaat omdat ik weet wat je kunt bereiken met een sterk lichaam dat in balans is.

Mijn specialisaties liggen in het behandelen van nek-, schouder, hoofdpijn en migraine klachten. Spanningsklachten zoals bijvoorbeeld hyperventilatie. En als Bekkenoefentherapeut begeleid ik je bij problemen van incontinentie en verzakkingsklachten en bij rug- en bekkenpijn.
Ik ben sinds 2008 Bekkenoefentherapeut en daarmee gespecialiseerd in het behandelen van bekkenpijn en bekkenbodemproblemen. Om zoveel mogelijk vrouwen te kunnen helpen heb ik jouwbekkentherapeut.nl opgericht. Een online plek waar je laagdrempelig maar profesioneel hulp kunt vinden bij urineverlies of verzakkingsklachten. 
Ik ben getrouwd met Ivo en wij hebben twee kinderen, een zoon van 13 jaar en een dochter van 11 jaar.
 

 

Ingmar Rietdijk

Na een korte carrière in de ICT, merkte ik dat ik onvoldoende plezier uit mijn werk haalde. Omdat ik eigenlijk altijd al geïnteresseerd was in de mens en het oplossen van problemen heb ik gekozen voor een nieuwe weg die beter aansloot op mijn interessegebied. In 2004 ben ik gestart met de opleiding Oefentherapie Cesar. Na de opleiding heb ik mij verdiept in de problematiek van lage rugklachten, bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, ouderenzorg en werkgerelateerde klachten. Veel lichamelijke klachten komen voort uit de dagelijkse werkzaamheden die we verrichten. Het komt dan ook regelmatig voor dat ik op verzoek van de patiënt ook een kijkje op de werkplek kom nemen. Daarnaast is mijn methode om RSI problemen te verhelpen zoals muisarm, golfersarm, tenniselleboog of tintelingen in armen en handen zeer succesvol. Sinds eind 2019 ben ik eveneens officieel Slaapoefentherapeut en ben ik bekwaam in het behandelen van Slaapproblemen en slaap gerelateerde klachten. Ik ben getrouwd met Margot en wij hebben een zoon van 10 jaar en een dochter van 6 jaar.

Barbara Katuin

Van kinds af aan ben ik zorgzaam geweest, ik wilde iedereen   helpen waar ik maar kon. Als iemand verdrietig was, of zich   bezeerd had wilde ik die persoon beter maken.
Door de jaren heen heb ik verschillende sportblessures gehad (al   dan niet van volleybal, dat ik nog steeds met veel plezier beoefen) en kwam ik op die manier in aanraking met fysiotherapie.
Fysiotherapie lag in mijn ogen in het verlengde van wat ik wilde doen: mensen van hun klachten af helpen. Maar na 1 jaar fysiotherapie gestudeerd te hebben kreeg ik niet de voldoening die ik zo graag wilde. Ik miste iets.

Iemand attendeerde mij toen op de opleiding Oefentherapie Mensendieck.
Daar kon ik mijzelf veel beter in vinden!
Vanaf de start van de opleiding heb mijn plekje gevonden binnen deze manier van werken.

De manier van kijken naar het lichaam, en het samenwerken met de cliënt om van de klachten af te komen is wat mij het meeste aanspreekt.

In 2020 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck.
Mijn specialisaties zijn: Bekkenklachten, lage rugklachten, nek- en schouderklachten, RSI/CANS, Medical Taping (kinesio taping), en valpreventie.

 

Esmeralda Peschier

Sinds 1992 ben ik met veel plezier aan het werk als oefentherapeut. Ik hou me graag bezig met hoe mensen zich bewegen. Mensen die ik behandel hebben meestal al lange tijd klachten. Ik vind het een uitdaging om samen met de patiënt/cliënt te achterhalen wat de oorzaak van de klachten is en hoe we deze klachten kunnen verminderen. Of het nu lichamelijke klachten zijn die te maken hebben met verkeerd bewegen of verkeerd spiergebruik, gebrek aan ontspanning een probleem vormt of weer pijnvrij bewegen na een zwangerschap lastig is. Ik ga samen kijken met de patiënt/cliënt wat de oplossing zal zijn voor herstel. Ik ben tevens gecertificeerd bekkentherapeut, gecertificeerd stress- en ontspanningstherapeut en ik ben aangesloten bij Netwerk Chronisch Pijn

Mijn speerpunten binnen de praktijk zijn: bekkenklachten, lage rugklachten, nek- en schouderklachten, scolioseproblematiek, stressmanagement, chronisch pijn en hyperventilatieIk ben getrouwd met Leon en wij hebben 2 zonen van 17 en 15 jaar en een dochter van 13 jaar.