Yildiz van der Zijden

Toen mijn decaan mij vroeg “en wat wil jij gaan doen na je HAVO” wist ik heel precies dat ik mensen wilde gaan helpen met hun revalidatie. Maar ik wilde geen fysiotherapeut worden want daar waren er al zoveel van. Tijdens de open dag van de opleiding Oefentherapie Cesar werd me heel duidelijk: Dit wil ik! Met heel veel plezier studeerde ik en liep ik mijn stages. En altijd weer kreeg ik als feedback dat het zo duidelijk was dat ik mijn patiënten ècht iets wilde leren, en dat ik goed wist uit te zoeken waar de klachten nou eigenlijk vandaan kwamen.

In 1997 studeerde ik af en mocht ik eindelijk zelf aan de slag. Tot op de dag van vandaag doe ik dat met heel erg veel plezier. En doordat ik zelf ‘gezegend’ ben met een lijf dat nogal eens kuren vertoond, heb ik heel wat persoonlijke ervaring opgedaan in het verhelpen van fysieke klachten. Dat maakt ook dat mijn begeleiding soms verder gaat omdat ik weet wat je kunt bereiken met een sterk lichaam dat in balans is. Mijn specialisaties liggen in de nek/schouder/hoofdpijn/spanningsklachten, rug en bekken klachten, en als bekkentherapeut begeleid ik je bij problemen van incontinentie en verzakkingsklachten. Ik ben gecertificeerd bekkentherapeut en aangesloten bij het Netwerk chronische pijn. Sinds begin 2015 is  mijn website www.jouwbekkentherapeut.nl online. Een plek waar je laagdrempelig maar profesioneel hulp kunt vinden bij urineverlies of verzakkingsklachten.
Ik ben getrouwd met Ivo en wij hebben twee kinderen, een zoon van 11 jaar en een dochter van 9 jaar.
 

 

Ingmar Rietdijk

Na een korte carrière in de ICT, merkte ik dat ik onvoldoende plezier uit mijn werk haalde. Omdat ik eigenlijk altijd al geïnteresseerd was in de mens en het oplossen van problemen heb ik gekozen voor een nieuwe weg die beter aansloot op mijn interessegebied. In 2004 ben ik gestart met de opleiding Oefentherapie Cesar. Na de opleiding heb ik mij verdiept in de problematiek van lage rugklachten, bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, ouderenzorg en werkgerelateerde klachten. Veel lichamelijke klachten komen voort uit de dagelijkse werkzaamheden die we verrichten. Het komt dan ook regelmatig voor dat ik op verzoek van de patiënt ook een kijkje op de werkplek kom nemen. Daarnaast is mijn methode om RSI problemen te verhelpen zoals muisarm, golfersarm, tenniselleboog of tintelingen in armen en handen zeer succesvol. Ik ben getrouwd met Margot en wij hebben een zoon van 8 jaar en een dochter van 4 jaar.

 

 

Danielle Westra

 Als kind was ik al mijn moeder en vriendinnen aan het masseren. Ik wist toen al dat ik met mensen en in de zorg wilde werken. Na de VHBO ben ik naar de opleiding Oefentherapie Mensendieck gegaan, waar ik in 1999 afstudeerde. Wat mij aanspreekt in de oefentherapie is het  gedragsveranderingsproces, waarbij je mensen zelfstandig, zelfredzaam en niet afhankelijk van een therapeut leert te zijn.
 Na mijn afstuderen ging ik waarnemen in een praktijk in het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. In  2000 nam ik daar de praktijk over en heb daar veel neurologische aandoeningen behandeld. In 2003 verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik een  praktijk kon starten met een vriendin in Amsterdam Zuid. Ik ben bedrijfsoefentherapeut en geef zwangerschapscursussen voor en na de bevalling. Ik ben aangesloten bij het Artrose netwerk en het dystonie netwerk. Mijn specialisaties zijn: zwangeren, RSI/CANS-, HNP-, bekken-, rug-, dystonie, artrose en stressgerelateerde klachten. Ik woon samen en heb een dochter van 3 jaar. 

 

Esmeralda Peschier

Sinds 1992 ben ik met veel plezier aan het werk als oefentherapeut. Ik hou me graag bezig met hoe mensen zich bewegen. Mensen die ik behandel hebben meestal al lange tijd klachten. Ik vind het een uitdaging om samen met de patiënt/cliënt te achterhalen wat de oorzaak van de klachten is en hoe we deze klachten kunnen verminderen. Of het nu lichamelijke klachten zijn die te maken hebben met verkeerd bewegen of verkeerd spiergebruik, gebrek aan ontspanning een probleem vormt of weer pijnvrij bewegen na een zwangerschap lastig is. Ik ga samen kijken met de patiënt/cliënt wat de oplossing zal zijn voor herstel. Ik ben tevens gecertificeerd bekkentherapeut, gecertificeerd stress- en ontspanningstherapeut en ik ben aangesloten bij Netwerk Chronisch Pijn. 

Mijn speerpunten binnen de praktijk zijn: bekkenklachten, lage rugklachten, nek- en schouderklachten, scolioseproblematiek, stressmanagement, chronisch pijn en hyperventilatie. Ik ben getrouwd met Leon en wij hebben 2 zonen van 15 en 13 jaar en een dochter van 10 jaar.